Waar komen onze potplanten nu oorspronkelijk vandaan?


Hieronder staat beschreven waar onze potplanten oorspronkelijk vandaan komen. Leuk om te weten!

Phalaenopsis

De Phalaenopsis komt van oorsprong uit Zuidoost Azië en Australië. De Phalaenopsis die tot de orchideeënfamilie behoort en ook wel vlinderorchidee wordt genoemd, groeit daar hoog in bomen en planten. De wortels halen hun water uit de lucht zonder voedingsstoffen uit de bomen en planten te onttrekken.
 

Oncidium

De Oncidium is afkomstig van het Amerikaanse continent. Oncidiums zijn terug te vinden op diverse plaatsen. Denk hierbij aan gebieden rond de zeekust, maar ook verschillende soorten die actief zijn in besneeuwde bergen.
 

Cambria

Cambria's zijn afkomstig uit Amerika. De orchideeën zijn met name te vinden in de hoge bergen. Cambria is bekend als verzamelnaam van een groot aantal diverse soorten. In totaal bestaan er dan ook meer dan 300 soorten.
 

Ficus Ginseng

De Ficus Ginseng groeit oorspronkelijk in het zuiden van China. De plant die aan het verre oosten doet denken wordt door de Aziatische bevolking gezien als een plant met geneeslijke krachten.
 

Beaucarnea

De Beaucarnea, in het Nederlands 'Olifantspoot' en soms ook wel Nolina genoemd, komt oorspronkelijk uit Mexico. Hier groeit de plant op rotswanden en bergen, waar het in zowel regenperiodes als droogtes kan overleven.

 

Dennis Soeters