Adenium

De Adenium Obesum, ook wel woestijnroos genoemd, komt van nature voor op het Oosten en Noord-Oosten van Afrika. Wist je dat de Adenium daar kan doorgroeien tot een boom van maarliefst 5 meter?

Adenium.png
Beaucarnea

De Beaucarnea Recurvata, ook wel Nolina Recurvata genoemd, is afkomstig uit Midden-Amerika. Deze plant wordt ook wel olifantenpoot genoemd door de robuuste stam en de knolvormige, verdikte voet. In deze robuuste stam en dikke voet slaat de plant zelf zijn water op. Zo houdt deze plant zichzelf dus in leven als het soms iets te droog staat! In het buitenland wordt deze plant ook wel pony tail genoemd.
Duijn-Hove heeft de Beaucarnea in 3 varianten in het assortiment, namelijk als een rechte stam, bolvorming en met een vertakte stam.

Beaucarnea.png


Cambria

Een Cambria is een kruising van verschillende Orchideeën en komt daardoor niet voor in de natuur. De gekruiste planten kunnen van over de hele wereld vandaan komen.
De Cambria bloeit gemiddeld 6 weken. Wil je hierna nog een bloeiperiode van jouw mooie Cambria genieten? Kijk dan gauw onder het kopje ‘verzorging’ hoe je dit het beste kunt proberen!

Cambria.jpg
Croton

De Latijnse naam van de Croton is Codiaeum. Deze kamerplant is afkomstig uit Zuid-Oost Azië en staat graag veel in het licht. Hoe langer de plant licht ziet, des te mooier laat hij zijn kleuren zien!

Croton.png
Cycas

De Cycas Revoluta is een langzaam groeiende palm die erg sterk is en behoorlijk oud kan worden. De Cycas wordt ook wel Valse Sagopalm of Vredespalm genoemd maar hoort niet bij de palmen familie, de Cycas hoort juist bij de familie der palm-varens.
Je kunt de Cycas buiten houden maar hij is niet wintervast. Zodra de temperatuur de vorstgrend bereikt, moet de Cycas danwel beschermd worden tegen de kou of naar binnen.
Ficus

De Ficus Ginseng is een van de meest populaire soorten Bonsai voor beginners, ze zijn namelijk erg sterk en zeer geschikt om als indoor-Bonsai te houden. Deze plant houdt van een lichte plek en een flinke slok water.
Growing Concepts

Door Growing Concepts worden ecosystemen met de hand in elkaar gezet en wordt gewerkt met gerecycled karton en glas. Super milieubewust dus!
De ecosystemen van Growing Concepts bevatten speciale plantensoorten in grond waardoor ze goed kunnen groeien zonder water. Elke plant wordt zorgvuldig geselecteerd en strak verpakt in een vochtige grondsoort. Het water en de lucht in het ecosysteem worden continue hergebruikt door de afgesloten pot.
Livistona

De Livistona Rotundifolia wordt ook wel waaierpalm genoemd door de waaiervormige bladeren die lijken koelte naar je toe te wuiven. Deze plant groeit in de tropische en subtropische regenwouden van Zuid-Oost Azië, Australië en de hoorn van Afrika. Door de waaierbladeren is de Livistona een van de meest elegante palmen die er bestaan. Vanuit het hart van de plant groeien steeds nieuwe bladeren als de plant goed verzorgd wordt. De Livistona is een luchtzuiverende plant en helpt op die manier oogirritatie, hoofdpijn en vermoeidheid te verminderen.
Pachira

De Pachira groeit in de tropische gebieden van Midden- en Zuid-Amerika. Deze plant wordt ook wel geldboom genoemd omdat hij volgense de Chinese Feng Shui leer geluk en fortuin zou kunnen opvangen met zijn bladeren die lijken op groene handen. Meestal komt de Pachira voor met een gevlochten stam, maar wij hebben ze met een robuuste stam beschikbaar!
Phalaenopsis

De Phalaenopsis wordt ook wel Vlinderorchidee genoemd en groeit oorspronkelijk in de tropische regenwouden van Azië, Australië en Nieuw-Guinea. Deze orchidee is erg geliefd in de huiskamers doordat ze meerdere takken per bloeiperiode kan geven en omdat ze lang bloeit (tot wel drie maanden achter elkaar). Wil je hierna nog een bloeiperiode van jouw mooie Phalaenopsis genieten? Kijk dan gauw onder het kopje ‘verzorging’ hoe je dit het beste kunt proberen!
Duijn-Hove heeft de Phalaenopsis in veel verschillende vormen beschikbaar, waaronder de Twirl, Boog en Hurricane.

Phalaenopsis 2.png
Radermachera

De Radermachera mangrove is een plant die van nature groeit in de subtropische gebergten van China en Taiwan en behoort tot de familie van de trompetboomachtigen. Deze plant houdt van een lichte plek en een flinke slok water.
Sansevieria

De Sansevieria groeit van nature in Afrika en Azië en is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant. Deze plant wordt in Nederland ook wel vrouwentong genoemd en in België staat deze beter bekend als wijventong.
Duijn-Hove heeft de Sansevieria in veel verschillende variëteiten leverbaar, waaronder de Cylindrica, de Hahnii en de Javanica.Toegevoegde waarde

Naast alle planten heeft Duijn-Hove een breed assortiment met verschillende soorten keramiek en manden. Valentijn, Pasen of Halloween? Voor alle thema’s is wel een leuke plant-pot combinatie verkrijgbaar!